A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Маньківський навчально-виховний комплекс ”Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів - гімназія”
Маньківської селищної ради Черкаської області

«Методична скарбничка»: добірка ігор на розвиток ключових компетентностей

Дата: 26.07.2021 10:20
Кількість переглядів: 77

Дуже важливо розвивати різні навички дитини з ранніх років.  А щоб досягти кращого результату, педагоги і психологи одностайно радять вибирати ігрову форму навчання. Під час таких занять діти дуже захоплюються процесом гри, тому легше і швидше засвоюють матеріал.

Команда «Всеосвіти» знову порадувала всіх нас добіркою цікавих ігор на розвиток ключових компетентностей для життя дитини.  Завдяки цим іграм діти набуватимуть нових знань і вмінь, розвиватимуть різні здібності.

Інколи в наших дітлахів виникають труднощі на письмі пов'язані, насамперед, не із самим написанням окремих елементів, а з непідготовленістю дітей до цієї діяльності. Тому  дуже важливо давати завдання, які б поступово готували руку дитини до письма.

Давайте станемо своїм дітям порадниками і друзями у нелегкій мандрівці в країну Знань!

?Гра «Порахуй!»

Ваша дитина вже знаєте цифри, запам'ятала їх написання і розібралася, що вони позначають. Тепер саме час застосувати нові знання на практиці! Арифметична гра «Порахуй» вам допоможе в цьому. Необхідно порахувати різні предмети, тваринок, фрукти, роботів, монстриків, різні смаколики, а потім написати число, яке у вас вийшло, у відповідне віконечко. Буде дуже весело! Ми в цьому впевнені!

Сподобалась гра? Тоді вам за посиланням: https://vseosvita.ua/library/porahuj-skilki-obektiv-na-zobrazeni-139341.html

?Гра «Знайди дві однакові картинки»

Ігри на розвиток уваги та пам'яті – це найулюбленіші забави для дітей! «Знайди дві однакові картинки» - ідеально підходять для розвитку вашої дитини. За допомогою цієї гри діти потренують свою уважність, пам'ять, кмітливість, уміння вирішувати поставлені перед собою завдання, вироблять посидючість і терпіння.

Переходьте за посиланням: https://vseosvita.ua/library/znajdi-dvi-odnakovi-kartinki-139343.html

?Гра «З′єднай точки»

Вашій дитині знайомі цифри? Вона вже вміє рахувати або, принаймні, тільки вчиться? Тоді гра «З'єднай точки» вам стане в пригоді. Необхідно провести лінії від точки до точки в міру зростання цифр. Тобто від 1 до 2, потім до 3 і так далі. Коли всі лінії будуть послідовно проведені, з'явиться цілісне зображення. Це може бути що завгодно:  космонавт, дерево, тваринки, динозаврики. Тренуйте арифметичні навички малечі із задоволенням!

Завантаження гри за посиланням: https://vseosvita.ua/library/zdnaj-tocki-po-liniam-139340.html

?Гра «Підбери заплатку» («Вирізай та клей»)

Ви бачите перед собою картинки, на яких відсутні деякі фрагменти. Як ви вже здогадалися, завдання вашої дитини - заповнити порожні місця на малюнках відповідними деталями. Для цього потрібно просто вирізати шматочки картинки, які розташовані знизу, і приклеїти їх на пусті місця.

Швидше ж приступайте до гри, якщо ви хочете помилуватися цілісними зображеннями звіряток, явищ природи, різних іграшок та предметів!

Зацікавила гра? Тоді вам сюди: https://vseosvita.ua/library/virizaj-ta-klej-figuri-139338.html

?Гра «Колір за номером»

Розмальовки за номерами – це досить незвичайна забава, весь малюнок складається з маленьких фігурок, які позначені певними цифрами. Звучить досить просто, але насправді такий спосіб творчості дуже цікавий і може зосередити увагу вашої дитини надовго.

Швидше переходьте за посиланням: https://vseosvita.ua/library/kolir-za-nomerom-139339.html

?Добірка завдань «Графічний диктант»

Ця гра вчить орієнтуватися на аркуші паперу, розвиває зорове та слухове сприйняття, увагу і пам'ять, просторове мислення, допомагає сформувати графічні вміння, дрібну моторику і координацію рухів руки. 

Посилання на гру: https://vseosvita.ua/library/graficnij-diktant-136823.html

?Гра «З′єднай пунктир»

Ваш малюк почав тільки тримати фломастер у руці, його лінії не такі впевнені, рівні, як вам би хотілось? Допоможіть йому призвичаїтись до нового вміння. «З'єднай пунктир» – чудова гра, яка спрямована саме на розвиток дрібної моторики малечі. Ви можете не тільки обвести по лініях, але і розфарбувати малюнки, познайомитися з різними овочами та фруктами.

Завантажити гру ви можете тут: https://vseosvita.ua/library/zdnaj-tocki-po-liniam-139340.html

?Гра «Що ти бачиш на малюнку?»

Силуетні картинки являють собою контури накладених один на одного предметів, геометричних фігур, смаколиків, комах або тварин. Зображення можна «впізнавати», перераховувати, обводити пальцем або фломастером, копіювати через кальку. Завдяки цій простій грі ми розвиваємо у дітей зорове сприйняття і увагу – необхідні якості для успішного процесу навчання.

Знайти цю чудову гру ви можете за посиланням: https://vseosvita.ua/library/so-ti-bacis-na-malunku-ditaca-gra-137910.html

?Гра «Знайди відмінності»

Ця яскрава гра не тільки розширить кругозір вашого малюка, але і допоможе йому стати уважним і спостережливим! Погляньте на дві барвисті картинки. На перший погляд вони можуть здатися вам однаковими, але ж це не так! Насправді картинки мають 10, 11, а інколи навіть 13 відмінностей, які потрібно знайти. Наші графічні дизайнери майстерно замаскували деякі елементи і вони зливаються із загальним фоном. Ледь вловимі відмінності не впадають в очі, а тому навіть придивляючись, нелегко помітити різні емоції персонажів або положення того чи іншого предмета.

Хочете потренувати увагу вашої дитини? Тоді хутчіш за посиланням: https://vseosvita.ua/library/gra-znajdi-vidminnosti-136890.html

?Гра «Обведи та розфарбуй»

Це завдання буде для малюка хорошою практикою під час його навчання письму. Спочатку дитина опанує навички тримати ручку або олівець, потім проводити плавні лінії по точках контуру картинки, притримуючись послідовності чисел. Важливо, щоб дитина не поспішала, не відривала руки від паперу, а також не порушувати контур фігури. Коли зображення буде цілісним, тоді можна його розфарбувати. Кращої вправи на розвиток дрібної моторики вам не знайти!

Завантажити гру ви можете за посиланням: https://vseosvita.ua/library/obvedi-ta-rozfarbuj-136881.html

Гра «Що зайве?»

Уважність і вміння логічно мислити - ось два головних «кити», які дадуть можливість дитині добре навчатися у школі. Саме тому «Що зайве?» буде для вас знахідкою.

Кожна картинка тематична, відноситься до тієї чи іншої професії. Необхідно показати дитині зображення і запитати, що ж тут зайве? А малюк повинен не просто показати, з його точки зору непотрібний предмет, але і пояснити, чому саме цей предмет він вважає саме таким.

Цю гру ви можете знайти тут: https://vseosvita.ua/library/gra-obvedi-obekti-aki-ne-potribni-136618.html

Гра «Знайди та розфарбуй цифру»

Навчання дітей раннього віку простим математичним прийомам є непростим завданням, тому знайомство малюків з цифрами має відбуватися в захопливій і барвистій атмосфері, здатної зацікавити будь-кого, навіть найнепосидючішого чада.

Переходьте за посиланням:https://vseosvita.ua/library/vivcaemo-cifri-znajdi-ta-rozfarbuj-143796.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора